Τα βιβλία του Βαγγέλη Ραπτόπουλου

«Ο άνθρωπος που έκαψε την Ελλάδα»

The Man Who Burned Greece Το print out του μυθιστορήματος

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ   [Υπό έκδοση]

Μυθιστόρημα

Ένας άστεγος Αθηναίος πυροδοτεί μια πολύνεκρη λαϊκή εξέγερση στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για έναν άνεργο δημοσιογράφο, με μια ικανότητα μεταξύ παραφυσικής και ψυχοπάθειας, γνωστή ως πυρογένεση. Με τη γραπτή μαρτυρία του αναμιγνύονται οι λάγνες φαντασιώσεις της συζύγου του, που πολιορκείται από τον καλύτερό τους φίλο.

Μια ιστορία αφηγημένη υπό το πρίσμα του ψηφιακού κόσμου που καταδυναστεύει σήμερα τις ζωές μας. Μια πολιτική και ερωτική μαύρη κωμωδία, η οποία, μέσα από αντικρουόμενες οπτικές γωνίες, θέτει επιτακτικά το ερώτημα: πού ζούμε;

***

«Στο βάθος, θα έλεγε κανείς ότι αυτό το μυθιστόρημα υπήρξε προϊόν του φόβου που βίωσα το 2012 ότι, εάν μείνει άστεγη η μεσαία τάξη, τότε θα καεί η Ελλάδα. Έμπνευσή μου υπήρξαν, επίσης, η νεύρωση της Αριστεράς με τις λαϊκές εξεγέρσεις, αλλά και το απωθημένο σχεδόν όλων των Νεοελλήνων να καούν όλα. Ή, όπως θα το έθεταν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, “γαία πυρί μειχθήτω”.

»Είναι προφανές ότι ο κόσμος της ψηφιακής ενημέρωσης και επικοινωνίας που καταδυναστεύει σήμερα τις ζωές μας μεταβάλλοντάς τες σε μαύρη κωμωδία, αποτελεί εξίσου πηγή έμπνευσης του μυθιστορήματός μου. Ένας κόσμος όπου το πρωτοσέλιδο μιας παραδοσιακής εφημερίδας και η ανάρτηση σε ένα τυχάρπαστο μπλογκ, το βίντεο ενός ενημερωτικού ρεπορτάζ και ένα post στο Facebook εξισώνονται επικίνδυνα. Όπως ακριβώς εξισώνoνται και μια πολύνεκρη λαϊκή εξέγερση με την πυρογένεση. Ω, τι κόσμος, μπαμπά!»

Από το «Σημείωμα του συγγραφέα»

***

Tο εικοστό όγδοο βιβλίο του Bαγγέλη Pαπτόπουλου, το μυθιστόρημα με τον τίτλο Ο άνθρωπος που έκαψε την Ελλάδα, θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Κέδρος» το φθινόπωρο του 2017.

Αρέσει σε %d bloggers: