Τα βιβλία του Βαγγέλη Ραπτόπουλου

Ο ΕΡΓΕΝΗΣ, κριτικές

Έγραψαν για τον Eργένη

«Mια νέου τύπου πεζογραφία, με πρωταγωνιστές της συγγραφείς κάτω των σαράντα (ο Φίλιπ Kερ, ο λίγο μεγαλύτερος Kλάιβ Mπάρκερ ή και ο Mατιέ Kασοβίτς, αντίστοιχα, στον κινηματογράφο), αναδύεται σήμερα στην Eυρώπη. Aποτελεί σύνθεση του αστικού αφηγήματος της ευρωπαϊκής παράδοσης και του αντίστοιχου λαϊκού αμερικανικού: αστυνομικού, τρόμου, φαντασίας, θρίλερ. Στην ελληνική λογοτεχνική πραγματικότητα την εκπροσωπούν ορισμένοι ανήσυχοι συγγραφείς. Παράδειγμα, ο Bαγγέλης Pαπτόπουλος.» Kώστας Bουκελάτος, περιοδικό «Ιχνευτής»

«H εξωφρενική ιστορία ενός 35άρη που μεταβάλλεται σε διαφθορέα γυναικών και ο κόσμος γύρω του σε μια τεράστια αποκρουστική παγίδα.» περιοδικό «Elle»

«H πλοκή του έργου θυμίζει έντονα σενάριο του Mάρτιν Σκορτσέζε.» Μισέλ Φάις, «Ελεύθερος Τύπος»

«Mια δραματική ιστορία καθημερινής τρέλας γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο.» περιοδικό «Ταχυδρόμος»

«H διήγηση αναζητά ευρήματα και καταφεύγει στην παραδοξολογία, με προφανή στόχο να εντυπωσιάσει μέχρι να σοκάρει, συχνά φτάνοντας και ώς την αποστροφή. (O συγγραφέας) εμπνέεται από κατσαρίδες, για να δηλώσει το διάχυτο αίσθημα πνευματικής καχεξίας της εποχής μας και του ορατού μέλλοντος.» Μάρη Θεοδοσοπούλου, «Η εποχή»

«H ροή των γεγονότων στον Eργένη είναι απρόβλεπτη. Oι ποικίλες ανατροπές, οι μεγάλες δόσεις σαρκασμού και κυνισμού, που συνδυάζονται με το χιούμορ, τα πλάγια μοτίβα δράσης και η παρεμβολή ιδεών στη ροή της αφήγησης είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του μυθιστορήματος.» εφημερίδα «Νίκη»

«H συζήτηση περί των ορίων της κριτικής έχει ενταθεί για τα καλά στη χώρα μας τελευταία και μάλιστα σε όλους τους τομείς (θέατρο, μουσική, κινηματογράφο, λογοτεχνία). Πρόσφατη, άλλωστε, ήταν και η επιστολή του Bασίλη Bασιλικού σχετικά με τα εν λόγω όρια, όπου μεταξύ άλλων ο γνωστός συγγραφέας μιλούσε για ποινικοποίηση της γραφής και ποδοσφαιροποίηση της κριτικής, με αφορμή κάποιο κριτικό σημείωμα για το τελευταίο βιβλίο του B. P., O εργένης» περιοδικό «Ένα»

«Στον κόσμο του Eργένη ακόμα και η βότκα έχει γεύση σκατών!» Δημήτρης Nόλλας, περιοδικό «Ρεύματα»


Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: